Przepisy

Kaszotto z grzybami leśnymi

Drobno posiekaną cebulę przesmażamy na oliwie z oliwek. Dodajemy rozmrożone i pokrojone grzyby. Całość podsmażamy. Dodajemy pęczak, ponownie chwilkę przesmażamy, po czym zalewamy winem. Gdy nadmiar płynu odparuje dodajemy posiekany rozmaryn oraz doprawiamy solą i pierzem. Gotujemy na wolnym ogniu, mieszając i dolewając bulion aż pęczak zmięknie. W razie potrzeby dodać więcej bulionu. Na koniec dodać łyżeczkę masła i posiekaną natkę pietruszki.

Składniki:

  • 150 g pęczaku
  • 300 g mrożonych grzybów
  • 1 cebula
  • 1 szklanka białego wina
  • 1 ½ szklanka bulionu
  • 2 gałązki posiekanego rozmarynu
  • 1 łyżeczka masła
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki do dekoracji