Fasolę odcedzić, a następnie razem z jajkami, olejem kokosowym, bananami, kawą, sodą, cynamonem, papryką, mlekiem, erytrolem i miodem zmiksować do uzyskania jednolitej konsystencji. Na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia układamy śliwki i zalewamy powstałą masą. Ciasto pieczemy w piekarniku w temp 180 stopni przez ok 50 min, następnie wyjmujemy i zostawiamy do przestygnięcia. W tym czasie gorzką czekoladą należy roztopić (np z łyżeczką oleju kokosowego lub mleka). Polewę czekoladową wylewamy na ciasto, przyozdabiamy malinami i wkładamy do lodówki, aż czekolada się zsiądzie.
Składniki:
- 250g czerwonej fasoli (może być z puszki)
- 2 jajka
- filiżanka espresso
- łyżka oleju kokosowego
- 2 banany
- łyżka sody oczyszczonej
- łyżka ostrej papryki
- łyżka cynamonu (można zmielić także laskę cynamonu)
- 2-3 łyżki mleka (lub mleka kokosowego)
- 5 łyżek erytrolu
- łyżka miodu
- pół tabliczki gorzka czekolada (najlepiej z jak największą ilością kakao)
- suszone śliwki
- maliny