Przygotowujemy salsę: miksujemy pomidory, dodajemy cebulę oraz chilli i doprawiamy sokiem z limonki lub cytryny, chłodzimy w lodówce.
Taco lub tortille podgrzewamy w piekarniku. W tym czasie na patelni smażymy na oleju z czosnkiem kawałki kurczaka. Doprawiamy solą, pieprzem, paprykami i oregano. Warzywa kroimy. Do tortilli lub taco nakładamy mięso i warzywa oraz salsę.
Składniki:
- 12 małych tortilli lub taco
- kawałki kurczaka z pieczeni lub 1 podwójny filet z kurczaka
- 2 ząbki czosnku
- olej
- sól
- pieprz
- łyżeczka słodkiej papryki
- 0,5 łyżeczki ostrej papryki
- łyżeczka suszonego oregano
- po pół czerwonej, żółtej i zielonej papryki
- ogórek
- natka pietruszki
- cebula
SALSA:
- 3 pomidory (mogą być z puszki)
- posiekana cebula
- 1/3 strączka papryczki chilli
- sok z limonki lub cytryny