Cebulę i ząbek czosnku obieramy i drobno kroimy. Pieczarki myjemy i kroimy w plastry, paprykę w paseczki, fasolkę na kawałki, a brokuła dzielimy na mniejsze różyczki.
Na niewielkiej ilości oleju przesmażamy cebulę, tak by ją zeszklić. Dodajemy pieczarki i obsmażamy je wraz z cebulą. Dorzucamy czosnek, paprykę i brokuły, krótko przesmażamy. Do warzyw dolewamy niewielką ilość wody, przyprawiamy i dusimy około 15 minut. Po tym czasie dodajemy koncentrat pomidorowy i fasolkę konserwową. Zagotowujemy. Na koniec można jeszcze doprawić do smaku przyprawami.
Składniki:
- 1 duży brokuł
- 1/2 papryki
- ząbek czosnku
- duża cebula
- 10 dag zielonej fasolki konserwowej
- 20 dag pieczarek
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- olej do smażenia
- sól
- pieprz
- curry
- pieprz ziołowy
zdjęcie: brokuły