Gofry z mąki migdałowej i wiórek kokosowych

Gofry z mąki migdałowej i wiórek kokosowych

W jednej misce mieszamy mąkę migdałową, wiórki kokosowe, ksylitol oraz proszek do pieczenia. W drugiej zaś jajko z mleczkiem kokosowym. Następnie łączymy ze sobą suche i mokre składniki. Ciasto na te gofry nie będzie przypominało tradycyjnego- stworzy raczej zbitą masę, którą dzielimy na 4 części. Każdą część wykładamy na rozgrzaną i lekko natłuszczoną gofrownicę.

Gotowe gofry podajemy z jogurtem naturalnym i owocami.

Składniki:

  • 100 g mąki migdałowej
  • 15 g wiórków kokosowych
  • 2 łyżki ksylitolu
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4 łyżki mleka kokosowego light z puszki
  • 1 jajko