Do garnka wlewamy mleko, mleko skondensowane i mleczko kokosowe. Dodajemy trzy żółta i mąkę kukurydzianą i gotujemy na małym ogniu, aż budyń zgęstnieje. Dzielimy go na dwie części. Do jednej dodajemy kakao, a do drugiej 20 dag wiórek kokosowych. Każdą masę dokładnie mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia.
Biszkopty namaczamy w mleku, układamy na spodzie pucharków, na nie wykładamy warstwę kremu kokosowego, a następnie krem czekoladowy. Gotowy deser dekorujemy owocami lub bitą śmietaną obsypaną wiórkami kokosowymi.
Składniki:
- 400 ml mleka
- 400 ml mleka skondensowanego
- 200 ml mleczka kokosowego
- 3 żółtka
- 8 łyżek kakao
- 2 łyżki mąki kukurydzianej
- 20 dag wiórków kokosowych
- opakowanie biszkoptów
- owoce do dekoracji lub bita śmietana