Kaszę jaglaną dzielimy na dwie równe części: jedną blendujemy dodając do niej jajka, a drugą mieszamy ze startymi na dużych oczkach jabłkami i budyniem waniliowym. Obie masy dokładnie ze sobą łączymy.
Na patelni rozpuszczamy olej kokosowy i smażymy zgrabne placuszki, rumieniąc z obu stron. Gotowe przekładamy na ręcznik papierowy by osączyć z nadmiaru tłuszczu. Podajemy z jogurtem naturalnym z dodatkiem miąższu z wanilii lub posypujemy cukrem pudrem.
Połowę kaszy blendujemy z jajkami w wysokim naczyniu. Obrane jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach i łączymy w misce z drugą połową kaszy oraz budyniem waniliowym.
Dodajemy płynną masę z kaszy i jajek i dokładnie mieszamy składniki.
Składniki:
- 200 g ugotowanej kaszy jaglanej (jak prawidłowo ugotować kaszę jaglaną oraz inne przeczytacie tu)
- 2 średnie jabłka
- 2 jajka
- budyń waniliowy
- olej kokosowy do smażenia
- jogurt naturalny
- laska wanilii
- ewentualnie cukier puder