W jednej misce dokładnie mieszamy mąkę kokosową, ziemniaczaną, sodę i szczyptę soli. W drugiej misce mieszamy ze sobą jajka, olej kokosowy, syrop klonowy i mleczko kokosowe. Następnie łączymy ze sobą dokładnie suche i mokre składniki. Jeśli masa będzie za sucha dodajemy jeszcze trochę mleka kokosowego, po czym odstawiamy na parę minut.
Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i smażymy zgrabne placuszki (ok 2-3 łyżek na jeden placek). Gotowe pancakes podajemy z jogurtem naturalnym i ulubionymi owocami.
Składniki:
- 1/4 szkl mąki kokosowej
- 2 łyżki mąki ziemniaczana
- 0,5 łyżeczki soda oczyszczona
- szczypta soli
- 2 jajka
- 2 łyżki oleju kokosowego
- 1/2 łyżeczki syropu klonowego
- 3-4 łyżki mleka kokosowego