aleobiad.pl

serwis informacyjno-kulinarny

Dania główne Przepisy

Siekane kotleciki z indyka

Indyka kroimy  w drobną kostkę. Przekładamy do miski. Dodajemy drobno posiekaną cebulę, starty na grubych oczkach ser, majonez, mąkę oraz jajka i całość mieszamy by składniki dobrze się ze sobą połączyły. Doprawiamy solą i pieprzem i ponownie mieszamy.

Na dobrze rozgrzanej patelni smażymy niewielkie kotleciki, rumieniąc z obu stron.

Doskonale smakują z puree ziemniaczanym z brokułem (przepis najdziecie tu)

Składniki:

  • niewielki  filet z indyka
  • 1 cebula
  • 2  jajka
  • 100 g sera cheddar
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki  mąki ziemniaczanej
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia