aleobiad.pl

serwis informacyjno-kulinarny

Dania główne Lekko i zdrowo Przepisy

Filet faszerowany brokułami i suszonymi pomidorami

W filecie nożem robimy kieszonkę, napełniamy ją na przemian suszonymi pomidorami i malutkimi różyczkami brokuła. Fileta oprószamy solą, pieprzem i czubrycą czerwoną.

Seler kroimy w zgrabne frytki, skrapiamy oliwą oraz doprawiamy solą, pieprzem ziołowym i czerwoną słodką papryką. Mieszamy by przyprawy przykryły równomiernie wszystkie frytki.

Naczynie żaroodporne smarujemy delikatnie oliwą. Układamy w nim fileta i frytki i całość zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180°C ok 40 minut (frytki muszą być miękkie a filet upieczony).

Składniki:

  • filet podwójny z kurczaka
  • brokuł
  • suszone pomidory
  • duży seler
  • sól
  • pieprz
  • czubryca czerwona
  • papryka słodka
  • olej lub oliwa