Kaszotto śliwkowo-cebulowo- grzybowe

Kaszotto śliwkowo-cebulowo- grzybowe

Grzyby zalewamy niewielką ilością wody i chwilkę gotujemy.

Kaszę gotujemy do miękkości w proporcjach: 1 szkl kaszy na 2 szkl wody.

Na patelni podsmażamy cebulę. Gdy się zezłoci dodajemy czosnek i pokrojone w paski śliwki oraz grzyby. Chwilkę przesmażamy, po czym wlewamy wodę po grzybach, dodajemy ser i mieszamy do momentu aż się rozpuści. Kaszę odcedzamy i dodajemy do masy śliwkowo-cebulowo-grzybowej i dokładnie mieszamy.

Składniki:

  • szklanka kaszy pęczak
  • 1 duża cebula
  • 1-2 łyżki oleju
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 6-8 suszonych śliwek
  • kilka suszonych grzybów
  • garść tartego sera ( np, cheddar czy Bursztyn)