aleobiad.pl

serwis informacyjno-kulinarny

Przekąski Przepisy

Krakersy imprezowe

Buraki ugotować lub zawinąć w folię aluminiową i piec w piekarniku nagrzanym do 180° przez ok godzinę (do momentu aż buraki będą miękkie). Następnie ostudzić, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, skropić sokiem z cytryny i doprawić do smaku solą.

Krakersy rozłożyć na półmisku i posmarować twarożkiem doprawionym solą i pieprzem. Na twarożku ułożyć buraczki i po kawałku łososia. Skropić sokiem z cytryny. Udekorować czerwoną cebulą, natką pietruszki lub koperkiem.

Składniki:

  • opakowanie krakersów
  • opakowanie twarożku kanapkowego ( można użyć też gotowych buraków startych ze słoika lub ćwikły)
  • 2 średnie buraki
  • opakowanie wędzonego łososia
  • cytryna
  • sól, pieprz
  • do dekoracji: czerwona cebula, pietruszka lub koperek