Sałatka Coleslaw

Sałatka Coleslaw

Kapustę  drobno szatkujemy. Marchewkę obieramy i  ścieramy na grubych oczkach. Cebulę kroimy w kostkę.
Sos: w misce umieszczamy majonez dodajemy mleko, sok z cytryny, sól, pieprz i cukier puder, dokładnie mieszamy. Sosem polewamy warzywa, mieszamy i sałatkę odkładamy na około 2 godziny do lodówki.

Składniki:

  • pół główki biaÅ‚ej kapusty
  • 2 marchewki
  • 1 wiÄ™ksza cebula
  • ¼ szklanki  cukru pudru
  • ½ łyżeczki  soli
  • ¼ łyżeczki  pieprzu
  • ¼ szklanki  mleka
  • ½ szklanki  majonezu
  • 1½ łyżki  octu winnego
  • 2½ łyżki  soku z cytryn