aleobiad.pl

serwis informacyjno-kulinarny

Przepisy Sałaty i sałatki

Sałatka Coleslaw

Kapustę  drobno szatkujemy. Marchewkę obieramy i  ścieramy na grubych oczkach. Cebulę kroimy w kostkę.
Sos: w misce umieszczamy majonez dodajemy mleko, sok z cytryny, sól, pieprz i cukier puder, dokładnie mieszamy. Sosem polewamy warzywa, mieszamy i sałatkę odkładamy na około 2 godziny do lodówki.

Składniki:

  • pół główki białej kapusty
  • 2 marchewki
  • 1 większa cebula
  • ¼ szklanki  cukru pudru
  • ½ łyżeczki  soli
  • ¼ łyżeczki  pieprzu
  • ¼ szklanki  mleka
  • ½ szklanki  majonezu
  •  łyżki  octu winnego
  •  łyżki  soku z cytryn