Tagliatelle z rozmarynem i papryką

Tagliatelle z rozmarynem i papryką

Schab i papryki kroimy w sporą kostkę. Na rozgrzanym oleju przesamżamy mięso. W trakcie dorzucamy paprykę i chwilkę smażymy, mieszając. Dodajemy koncentrat pomidorowy, szczyptę cukru oraz przyprawy. Całość mieszamy.

Makaron gotujemy al dente. Na oddzielnej patelni rozgrzewamy oliwę i dodajmy do niej odcedzony makaron. Posypujemy świeżymi listkami rozmarynu. Szybko mieszamy i przekładamy makaron na talerze, tworząc gniazda. Na środku każdego układamy mięso z papryką.

Składniki:

  • 40 dag makaronu wstążki
  • papryka czerowna
  • papryka pomarańczowa
  • papryka żółta
  • 20 dag schabu
  • koncentrat pomidorowy
  • sól
  • pieprz
  • papryka ostra mielona
  • łyżka cukru
  • olej słonecznikowy
  • 4 łyżki oliwy
  • listki świeżego rozmarynu